Mint tudjátok, időnként van nálunk olyan kávé, amit csak nekünk pörköl egy-egy pörkölő, a saját kínálatában nem is szerepel az adott tétel.
A legelső ilyen kávé a brazil Jaguara volt (aminek egyik zsákja meg is található a Fáncsiban kirakva)!
Tudjátok miért kezdtük el annak idején ezt a “saját” kávés dolgot?
Azért, mert mi a kezdetektől fogva a világos/közepes pörkölésű, magas minőségű kávékra esküszünk, viszont nagyon sokan jöttek hozzánk be úgy, hogy olaszos pörkölésű kávét szeretnének kérni.
Mivel nálunk kifejezetten cél, már-már küldetés a kávé igazi, termőterületre jellemző ízeinek bemutatása, ezért olasz pörkölésű kávékkal nem dolgozunk (nincs semmi bajunk egyébként vele, csak a Fáncsi küldetésébe nem illeszkedik bele), viszont azt találtuk ki, hogy előhozakodunk egy olyan kávéval, ami csokis, mazsolás ízével könnyen értelmezhető, és ami jó kezdet lehet az újhullámos kávékkal akkor ismerkedőknek.
Ez lett a Jaguara.
Azóta volt már több “saját” kávénk is, de ennek az emléke maradt meg a legjobban!