Mizu

“Mizu? A Mizu az mi?” 🙂

A válasz: A Mizudashi kávékészítő eszközzel készült kávét nevezzük így!

Ez egy hideg kávé, amiben a hideg szó nem arra utal, hogy egyszer meleg volt és hagytuk kihülni, hanem arra, hogy alapból hidegen készül (soha nem is volt meleg). 🙂

Lényegében hideg vízben (a Mizudashi szó jelentése: víz) ázik a kávéőrlemény nagyon sok órán keresztül, kiázik belőle minden, aminek ki kell ázni és a végeredmény egy igazán kellemes, édeskés (de persze ez függ a felhasznált kávétól is), enyhe savassággal rendelkező, frissítő és hideg kávés ital.

Nyári hőségben nagyon jó választás lehet! 😉

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás