Alkossuk meg közösen SZÖGED KÁVÉJÁT!

Egy óriási és nemes feladatra vállalkoztunk, aminek kivitelezésében kérjük most a segítségeteket.

Szeretnénk megalkotni Szöged Kávéját, ami méltó ennek a csodás városnak a híréhez és kifejezetten a szegediek ízlésvilágát tükrözi, vagyis ami a szegediek kávéja lesz.

Nem az a cél, hogy mi ketten, a szervezők alkossunk meg egy italt az általunk kigondolt alapanyagokból és ráfogjuk, hogy ez Szöged Kávéja, hanem az, hogy a Ti általatok leginkább kedvelt alapanyagokat használva elkészítsünk egy olyan kávés kreatív italt, amire büszke lehet a város és tovább öregbítheti Szeged hírnevét.

Hogyan működik ez az egész?

Nagyon egyszerű a dolog: kattints a lentebb található piros gombra, ami elvezet téged egy űrlapra.

Ezen az űrlapon találsz egy csomó alapanyagot (olyanokat, amik jól működnek az espressóval….van benne pár olyan is, ami nem, de hát szeretjük a kihívásokat), amik közül hármat kell kiválasztanod 2022. május 6-a (péntek) éjfélig, amiknek az ízét nagyon szereted. Ne arra gondolj, hogy ezek hogyan működnének a kávéval, hanem egyszerűen csak arra, hogy melyik hármat szereted közülük a legjobban.

A 3 legtöbb szavazatot kapott alapanyagot vesszük alapul az ital elkészítésénél.

Ezeken kívül Szöged Kávéja természetesen fog tartalmazni egy szimpla vagy egy dupla espressót is illetve 2 alapanyagot mi is felhasználunk majd hozzá.

Ezen felül nem kell más, csak egy csipetnyi kreatívitás és szakmai tapasztalat, ezeket mi adjuk majd hozzá.

Szóval mondd meg TE, hogy mi kerüljön ebbe a POHÁRBA (na jó, nem biztos, hogy pont ebben fog készülni 😉

Kik vagyunk MI?

A professzionális autodidakta, “étteremcsináló”, ébren álmodó…

Katkó Kriszta séf | Szeged gasztronómiai életének eredeti alakja, a modern dél-alföldi regionális fine dining hiteles figurája. A szeged szívébe rejtett apró étterme, az Alkimista Kulináris Műhely a Top 100 magyar étterem és a 20 legjobb vidéki étterem egyike.

12 éve, sikeres újságírói pályáról váltott a gasztonómia felé, a hivatalos hazai képzés elvégzése után erős űr és nagyon sok kérdés maradt benne, így az itthoni vezető éttermek és szakmai műhelyek, valamint Franciaországi tapasztalások  felé vette az irányt. 

A komplett és komplex éttermi élményekben hisz, nála nincsenek rövid esték, konyhájának fontos eleme a közös kulináris identitás és az önazonosság. Helyi alapanyagok és régi főzési technikák modern interpretációját képviseli, impulzív és improvizatív szakácsként jellemzik.

Bátor váltó, nyitott és szabad szellem-ez konyháján is érezhető. Amire a legbüszkébb: a kulináris történetmesélés sikerére, s arra hogy a hazai nyolc legjobb progresszív magyar konyha egyike a valószerűtlenül apró és különös szegedi Alkimista. 

Kék Elefánt, ahol élmény a kávézás…

Jarjabka Zoli vagyok, a szegedi újhullámos Kék Elefánt Kávézó tulajdonosa és baristája. Szenvedélyesen kutatom, hogyan lehet a rendelkezésre álló eszközökkel, kávékkal a legmagasabb ízélményt elérni, és ezt a tudást szeretem átadni workshopokon, barista képzéseken, rendezvényeken.

Folyamatosan képzem magam, mert a kávés szakma állandóan változik és én ezzel szeretek lépést tartani.

Írtam egy könyvet is a témában (címe: Feketézz jól!), hogy ezzel is segítsem bemutatni a kávézás izgalmas és kérdésekkel teli világát.

Korábban is energiával foglalkoztam, csak egy kicsit más témában: energetikai mérnökként egy óriási energiakereskedő cégnél dolgoztam, de annyira megfogott a kávézás világa illetve a nagyszerű kávék adta ízélmény, hogy nem is volt kérdéses, egyszer nekem is lesz egy kis kávézóm, aminek segítségével meg fogom tudni mutatni a kávé igazi “arcát” és át tudom adni azt az élményt, ami korábban engem is belerángatott ebbe a csodás, laza, kedves kávézós világba.

Szóval pályaelhagyó vagyok, de igazából kifejezetten úgy gondolom, hogy most találtam meg igazán a hivatásomat. Azt a munkát, ami miatt élvezet felkelni, nem teher és számomra szórakozás minden perce.

Ajándékaink is vannak a számotokra!

Az összes szavazó közül kisorsolunk 4 főt, akik értékes gasztró élményekkel lehetnek gazdagabbak:

  • 4 órás Home Barista képzés a Kék Elefánt Kávézó felajánlásával 25.000 Ft értékben
  • Ínycsiklandó falatokat tartalmazó gasztrobox az Alkimista Kulináris Műhely felajánlásával 21.000 Ft értékben
  • 2 személyes vacsora a Kapca Kávézó és Bistro felajánlásával 10.000 Ft értékben
  • Egy csodás süti csomag a Sugar and Candy felajánlásával 5.000 Ft értékben

Sorsolás időpontja közvetlen a szavazatok leadásának határideje után lesz  egy-két napon belül, a nyerteseket emailben fogjuk kiértesíteni a szavazáskor megadott email címen.

Készen állsz a kalandra? Megalkotod velünk Szöged Kávéját?

Akkor kattints a lenti piros gombra és add meg, hogy az űrlapon szereplő alapanyagok közül melyik 3 a kedvenced.

A kitöltési idő nem több 3 percnél, viszont általa részese lehetsz ennek az izgalmas projektnek!

Szavazat leadási határidő: 2022. május 6-a (péntek) éjfél.

Mi fog történni a szavazat leadási határidő lejárta után?

Ezután összesítjük az összes leadott szavazatot, kiválasztjuk a 3 legtöbbet megadott összetevőt és legkésőbb 2022 május 16-ig megalkotjuk Szöged Kávéját!

Utána már csak az ital bemutatása következik a Kék Elefántban (Szeged, Klauzál tér 5., vagyis az Oroszlános kútnál levő Kárász udvarban van a kis kávézónk), aminek időpontja: 2022. május 19-e (csütörtök)

Gyakran Ismételt kérdések:

Azért, mert ugye egy sorsoláson is részt fogsz venni majd, és ha nyersz, akkor ezen az email címen fogunk tudni kiértesíteni téged, hogyan tudod átvenni a nyereményedet.

Ne aggódj, minden adatodat bizalmasan kezeljük, nem fogunk visszaélni vele.

Ez egy teljesen jogos kérdés. Először is a Kék Elefántban, de természetesen egy kicsit sem szeretnénk kisajátítani ezt az italt, ezért arra gondoltunk, hogy több másik vendéglátó egységnek is felajánljuk a lehetőséget a receptúra megadásával az ital elkészítésére abban az esetben, ha megfelelően tudják elkészíteni és prezentálni azt, amit ellenőrizni is fogunk, hiszen azt szeretnénk, hogy biztosan a lehető legmagasabb minőségben fogyaszthassátok Szöged Kávéját!  A helyek listáját megadjuk majd itt ezen az oldalon! Csak azok fognak ide felkerülni, akik kérték a receptúrát és le is ellenőriztük, hogy el tudják-e készíteni magas minőségben!

Valószínűleg megoldottuk volna ketten is, de akkor ez nem Szöged Kávéja lett volna, hanem Katkó Krisztina és Jarjabka Zoltán kávéja. 😉

Kávézó tulajdonosként és baristaként Zoli már ezer éve azon agyalt, hogy Szegednek kellene egy saját kávés kreatív ital, amire büszkék lehetnek a szegediek. Megkereste ötletével Krisztinát, aki elismert, kiváló és kreatív séf és mint ilyen, nagyon jól ért az ízpárosításokhoz, aki azonnal igent mondott az együttműködésre. Kettejük szakmai tapasztalata a garancia, hogy ebből valami igazán ízletes kreatív kávés ital fog “kisülni”!

Bármilyen kérdés esetén keress minket bizalommal az alábbi email címen:

zoltanjarjabka[kukac]gmail.com

A média megkereséseket is nagyon szívesen fogadjuk!

Szöged Kávéja hivatalos támogatói:

Fb-Button

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás