Tudod hol terem meg a kávé?

Egyperces blogbejegyzésünkben azzal foglalkozunk, hogy hol terem meg a kávé!

A találóan “The Bean Bealt”-nek nevezett övezet a Baktérítő és a Ráktérítő között terül el!

Itt megfelelőek a feltételek (hőmérséklet, éves csapadékmennyiség, stb.) ahhoz, hogy a kávé növény és persze annak gyümölcse rendesen ki tudjon fejlődni. 😊

Kávé termelő országok pl.:
📌 Etiópia (a kávé őshazája),
📌 Brazília (a legnagyobb kávétermelő a világon)
📌 Vietnám (legnagyobb robuszta termelő a világon)

Nem terem meg Európában, főleg nem Olaszországban, mint ahogy azt sokan gondolják.

Ráadásul sokan azt gondolják, hogy Olaszországban olyannyira megterem a kávé, hogy ő az őshazája, de bizony ez nagyon nem így van. Egyrészt Etiópia a kávé őshazája (tudom, hogy ezt többször is írtam már, de nem árt sokszor hangsúlyozni), másrészt Olaszország nem nagyon jó terep a kávé termesztésének. Ez van!

Leave a Comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás